نشست خبري سنديكا صنعت برق ايران در روز شنبه 16/04/97 با حضور آقايان علي بخشي رئيس هيئت مديره، پيام باقري و نصراله رهنما نايب رئيس و سپهر برزي مهر دبير سنديكا برگزار گرديد.
جناب مهندس علي بخشي در ابتداي نشست نگراني خود را با توجه به شرايط موجود و خاموشي هاي اخير كشور ابراز نموده، و همچنين صنعت برق را نيز صنعتي زير ساختي و استراتژيك ناميد به طوري كه با 2 ساعت خاموشي عملا تمام فعاليت هاي اقتصادي و اجتماعي مختل مي شود و با توجه به اينكه اين هشدار قبلا داده شده ادامه مسير موجود، ما را با خاموشي روبرو مي كند كه در ادامه اين روند به خاموشي هاي امروز رسيديم و مطمئن خواهيم بود در سال اينده بدون برق هستيم.
همچنين ابراز نموده با اشاره به اينكه بخش هاي خصوصي، سربازان خط مقدم جنگ اقتصادي امروز هستند و حداقل توقع اين سربازان اين است كه در پشت جبهه اندازه كافي حمايت شوند؛ چرا كه ما بيش از انكه نگران آينده و مسائل پيش رو باشيم نگران قرارداد هايي هستيم كه پيش از اين با وزارت نيرو منعقد كرده ايم.
در چنين شرايطي قراردادهايي كه با بخش خصوصي منعقد مي شود، همه ي تاوان آن را بخش خصوصي بايد بدهد و نتيجه آن مي شود كه ما سربازاني رافرستاديم براي جنگ و خودمان با اين روش آنها را زمين گير ميكنيم.
در آخر افزود كه صنعت برق روي لبه ي تيغ است و پاسخگوي مسائل و نيازهاي صنعت برق كشور نيستيم.
ريشه اصلي تمام مشكلات حوزه صنعت برق، اقتصاد كلان، وابستگي كامل به درآمدهاي نفتي دارد….
نائب رئيس هيئت مديره سنديكا جناب باقري در ادامه جمله افزود: اين درآمد باعث شده است در سالهاي گذشته نگاه ما به بودجه ريزي دولت از طريق نفت باشد، ولي با ورود موج اول تحريم ها در سال 1389 و محدود شدن درآمدهاي دولت و مشكل نقل و انتقالات از دولت، دچار خدشه شد ازجمله صنعت برق.
در حال حاضر تفاوت جشمگيري بين قيمت تمام شده برق با فروش، وجود دارد كه باعث مي شود تراز وزارت نيرو برعكس بچرخد.
صنعت برق دچار ركود چند ساله است …
نصراله رهنما نائب رئيس هيئت مديره سنديكا با بيان اينكه صنعت برق دچار ركود چند ساله است كه به تدريج آثار جدي خودش را دارد نشان مي دهد كه بسيار توسعه يابنده و پيش رونده است.
صنعت ساختمان در سالهاي گذشته ضعيف و كم رمق شدند و شركت هاي پيمانكار دچار تعديل نيرو شدند و بدهكاري تمام شركت هاي خصوصي به بانك ها تار عنكبوت سنگيني ايجاد كردند كه شركت هاي خصوصي را در اين زمينه نا توان كرده است.
همچنين مسئله فرمت قرارداد ها يكي ديگر از اين مشكلات است كه بعد از سالها رفت و آمد ناگاه شكل ديگري از فرمت قرارداد ها ابلاغ مي شود كه سازنده يا پيمانكار بايد بار تمام تغييرات را به دوش بكشد.در سالهاي گذشته شركت هااز اين فرمت ها زيان زيادي ديده اند و يا زير بار استقراض رفته اند.
در پایان با بیان اینکه تا کنون 7 هزار نیروی کار بخش خصوصی صنعت برق از این حوزه خارج شدهاند، افزود: پیشبینی میشود در سالهای آینده، شرکتهای سازنده این صنعت و به طور کلی اقتصاد کلان کشور شرایط سختی پیش رو داشته باشد. در پایان با بیان اینکه تا کنون 7 هزار نیروی کار بخش خصوصی صنعت برق از این حوزه خارج شدهاند، افزود: پیشبینی میشود در سالهای آینده، شرکتهای سازنده این صنعت و به طور کلی اقتصاد کلان کشور شرایط سختی پیش رو داشته باشد